vrijdag 26 februari 2016

Zaaigoed

To your table from your garden.  Plant Ferry's Seeds.:  

Wat een prachtige reclame plaatje uit vervlogen tijden! Vanavond met zoon samen fijn de eerste zaadjes in de grond stoppen: paprika (wit en bruinpaars), tomaat en waterkers. De zaadjes gingen in onze zelfgemaakte potjes. Eerder deze week mixten we krantenpapier en toiletpapier met water. Het prutje ging in muffinvormen. Na een paar dagen onder de centrale verwarming waren ze goed droog.19th Century seed catalog covers:  

Nog zo'n mooi plaatje. Vintage catalogus voor groentenzaden


 
Bijna klaar! 


Als laatste de waterkers. Ook leuk voor zoon want het zou na twee weken al te oogsten moeten zijn. We hebben het 'aan hem verkocht' als een soort baby sla dat speciaal voor op vleeswaren is, op brood :-)

Motivational Quote - Don't judge each day by the harvest you reap but by the seeds that you plant.:  
 

Het was al laat en donker. Dus niet de beste foto's. Maar wat een fijn gevoel! De eerste zaadjes voor het seizoen zijn de grond in. Deze week ben ik ook samen met zoon aan de slag geweest om zelf klimdraden te spannen tussen hoge stokken in de tuin. Hoewel ik niet zeker weet of het werkt en stevig genoeg is, is het leuk om uit te proberen. En ook aan de grond hebben we al wat aandacht besteed met compost en dergelijke. 

vintage, watering the garden, clothesline:  

En dan nog een laatste plaatje om bij weg te dromen. Laat de lente en zomer maar komen!

Goed weekeinde,

Anne of G.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten