dinsdag 12 april 2016

Voorjaarsdrukte

Het zonnetje schijnt, de temperatuur loopt op en elke dag wordt hier het weerbericht bekeken en naar de wolken getuurd. Blijft het droog? Kunnen we schilderen? Beitsen? In de tuin aan de slag?

via designsponge:  

Inspiratie: kleur, planken, boom in kleine tuin. Lantaarns in boom. Roze bloemen, blauw-grijze achtergrond. Bron: http://www.designsponge.com

Het is een druk seizoen. Maar ook een geweldig seizoen. De wilde (en verwilderde) pruimenboom in de tuin, bloeit prachtig met volle, witte bloesems. In het gemeentegroen naast onze tuin zijn opeens een stuk of wat donker roze/paarse tulpen uitgekomen en de aardbeien beginnen ook witte bloemen te krijgen.

Mooie dagen bestaan vooral uit verf krabben, schilderen, beitsen en voor de moestuin zorgen. Het is allemaal veel werk, maar het is fijn werk om te doen. Lekker in de buitenlucht.

Alys Fowler *~❤•❦•:*´`*:•❦•❤~* In the garden.:  


Op regenachtige dagen waren we bezig met de slaapkamer make over. Het wordt heel mooi, vinden wij. Nog twee kastjes die we helemaal aan het pimpen zijn, nog twee lampen erbij en een plank boven/ voor de gordijnen en dan is het klaar! Ik heb zelf ook een 'rope chandelier' gemaakt; een lamp die helemaal met stug touw is omwonden. Deze lamp heeft nu een mooi plekje middenin de slaapkamer. Foto's volgen als het project helemaal af is.

Wel is het soms lastig om met al dat geklus (en andere activiteiten) genoeg tijd te vinden voor ontspanning of bloggen. Gelukkig zijn we binnen voorlopig even klaar. Soms moet je bewust een 'stop' op je activiteiten zetten. Volgend jaar dan maar weer eens verder hopelijk. Buiten is nog genoeg te doen.

Wat staat er in de moestuin? Rode ui (plant uitjes), erwten en peulen (later komt op die plek ook een klim courgette), verschillende soorten sla/ rucola, worteltjes, radijs, raapstelen, prei, knoflook en nog lege grond.

a little kitchen garden:  


In de vensterbank staan tomatenzaden en paprikazaden. Alle kruiden heb ik uit de tuin gehaald. Daarbij heb ik geleerd dat munt enorm kan woekeren en sowieso beter af is in een pot :-) Alle potjes staan nu op een oud bureautje dat eigenlijk naar de stort moest, maar buiten toch ook wel leuk bleek te staan. Op de achtergrond de schuur die ik van donker zwart naar licht lavendel blauw-grijs heb gebeitst. A la de Provence, zeg maar. In slecht Frans.

 :  


Jammer dat ik noy geen foto's heb genomen! Daarom maar wat 'geleende' plaatjes van Pinterest. Deze plaatjes vormen mijn inspiratie. Onze voortuin hopen we iets formeler te maken (moet de -nu nog rommelige- buxus wel aanslaan ;-) ) met salie en lavendel in buxusvakken, met een vakje met van die witte sneeuwbal hortensia's (strong Annabel). Misschien ter ere van zoonlief nog wat Afrikaanse lelies en nog wat Alliums erdoorheen planten in het najaar, voor het jaar erop.

Perennials catmint, sage, and lilac alliums pear together with salvia "May" and boxwoods.:  

Inspiratie voor de voortuin: Allium, Salie en Lavendel, gecombineerd met Buxus. Bron: http://www.houzz.com

Green and White Garden:  


Peter's Rabbit garden:  

Bron: pentydeval

Achter willen we een gezellige rommelige tuin creeeren met pastel tinten, kippen, moestuin, wit hekje etc. Misschien een leuke slinger van vlaggetjes op de schuur... Volgend jaar kunnen we hopelijk iets meer hoogte er in brengen door een pergola en/of appelbomen. En dan ook een mooi tuinset erbij D.V.  Het is mij al opgevallen dat hard en licht roze bloemen en fris groen, prachtig staan met de lichtblauwe schuur op de achtergrond. Ik denk dus dat er zeker in mei/ juni wel wat mooie planten in een hanging basket en potten gaan. En natuurlijk zoete aardappelen in de moestuin! Weer iets nieuws om uit te proberen.

 :

Deze kleur! Bron: http://www.countryliving.com

Al met al is er veel om dankbaar voor te zijn. Soms kan je zo doordraven met klussen dat je alleen nog maar de kluslijst ziet. Dat je aan het afvinken bent (en hup weer op naar de volgende klus!) maar vergeet te genieten van het behaalde resultaat.  Dat was voor ons echt een valkuil. Gelukkig zijn onze ogen weer wat meer geopend voor al het moois waarvan we hier mogen genieten en van alle tussenstappen die we mogen zetten om ons huis en onze tuin mooi te maken met de middelen en in de tijd die we hebben. En pas met die pas op de plaats, die momenten van bewust zijn van wat er al is, wordt het écht genieten!

...love the old door and the pot with one of my favourite plants - agapanthus...<£:  


Agapanthus. Pretty, Showy and Drought tolerant...a lovely addition to any yard:  

Afrikaanse Lelie. Deze stonden ook bij het Guesthouse in Zuid-Afrika, waar wij verbleven toen wij onze zoon adopteerden. Bron: https://www.flickr.com/

Go Play Outside  vertical print by thewheatfield on Etsy:  

Hartelijke groeten,

Anne of G.

3 opmerkingen:

 1. Wat leuk om weer van je te lezen, en wat een fijne plaatjes! Bij je beschrijving van je bezigheden en je tuin vormen de plaatjes zich verder in je hoofd ;-)
  De afrikaanse lelies zijn echt adembenemend zeg!! Ik ben fan van (hemels) blauw!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk om alles te lezen en bekijken, en zo inspiratie op te doen. Tuinieren is niets voor mij, mijn huid en de tuin is geen goede combinatie. Mijn man doet vooral wat nuttig is. Maar, er komt nu een leuk klein tuin huisje of veranda, heeft hij beloofd. :-) En de blauwgrijze kleur hou ik ook erg van.
  Groetjes, Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een inspirerend blogje! Zeker de combinatie van lavendel, salie en allium spreekt me erg aan. Lavendel staat er al, nu weet ik wat ik erbij ga zetten! Geniet van je plannen met de tuin!

  BeantwoordenVerwijderen