Huwelijk, geloof, opvoedingDeuteronomium 11: 19 en de teksten daaromheen, zijn onze leidraad rondom de opvoeding. Dit betekent dat we veel spreken over God en geloven, Zijn liefde en redding, vergeving en alles wat door Hem geschapen is. We proberen dit een ‘gewoon’ gespreksonderwerp te laten zijn. Ook proberen we met vallen en opstaan voor te leven waar we in geloven. Ik zie geen verschil tussen opvoeding en geloofsopvoeding, want alle opvoeding zou gelovend moeten gebeuren. We zijn hierin zeker lerend en het internet en vriendschappen met medechristenen kunnen hierbij heel veel inspiratie bieden.

‘Gereedschappen' zijn bijvoorbeeld het lezen uit de Bijbel, KinderBijbel, Dagboekje en boekjes over de Bijbel, het houden van Family Nights, op een leuke manier aanleren van Bijbelteksten, samen zingen, activiteiten rondom de Bijbel, het simpele benoemen van dingen waar je dankbaar voor bent of wat God zo mooi heeft gemaakt, Bijbels geïnspireerde tekenfilms laten kijken zoals Krummel, samen naar de kerk gaan, en de lijst kan nog veel langer! 

Maar voor alles wat opvoeding betreft is een goede huwelijksband belangrijk. Boeken die ik kan aanbevelen zijn: ‘Echtgenote naar Gods hart’ van Elizabeth George en ‘Echtgenoot naar Gods hart’ van Jim George. (Je hoeft het niet met elk detail eens te zijn, maar de boeken zijn grotendeels Bijbels onderbouwd en ze bieden veel stof tot gesprek en actie. Het lezen en bespreken van deze boeken heeft ons huwelijk erg gezegend!) Momenteel lezen we ‘Liefde en Respect’ van Emmerson Eggerichs. We doen ons best geregeld Marriage Night te houden, een soort date maar dan thuis (aangezien we nog geen vaste oppas hebben gevonden, anders zou het ook buiten het huis kunnen). Meer hierover komt vast nog wel via blogberichten.

Qua opvoeding lees ik vooral blogs en artikelen via Pinterest, maar een boek dat ik voor jongens-moeders kan aanbevelen is ‘Tjonge Jongens!’ van Mariska Dijkstra-Wolters. Drie websites waar ik vaak op lees zijn: WomenLivingWell.org, http://matthewljacobson.com en http://familynight2012.blogspot.nl (Nederlands). Overigens is dit lijstje zeer onvolledig. Voor meer websites (vaak wel Engelstalig) kijk ook eens op mijn Pinterestborden getiteld Marriage/ Marriage Night/ Family Night/ Karaktervorming en opvoeding/ Worth Reading.

Blogberichten over opvoeding: 
 
Update 2016: er zullen geen verdere links volgen. Rechts op de hoofdpagina kan je de tag 'huwelijk, geloof, opvoeding' vinden. Als je daar op klikt dan krijg je alle berichten die onder dit label staan, te zien.

- 40 dagen tijd 2015: http://anneofg.blogspot.nl/2015/03/kriebels.html 

 Blogberichten over het huwelijk:

-http://anneofg.blogspot.nl/2015/03/love-story.htmlGeen opmerkingen:

Een reactie posten