In de tuinHier volgen links naar berichten over mijn eerste stappen op het gebied van (moes)tuinieren en alles wat daarom heen komt kijken aan bewaarmethoden als inmaken, invriezen enzovoorts. 

Het plan is om dit jaar in ieder geval een strook moestuin aan huis te maken. De rest van het tuinplan zal in fases komen, maar hopelijk gaat deze droom dit voorjaar al in vervulling! Ook hebben we kippen en een kat (die goed samen gaan :-) )

 Inspiratiebronnen zijn: De beschrijvingen van de tuinen van Caroline en Laura Ingalls (Kleine Huis-schrijfter en haar moeder), de dames van Homestead Blessings en hun prachtige blog, de Victory Gardens of Oorlogstuinen die in de twee wereldoorlogen in Amerika en Engeland werden aangelegd, de Amish moestuinen direct aan huis en de Franse potager-tuinen (sierlijke moestuinen die ook het oog mogen strelen). 

En natuurlijk, niet te vergeten mijn jeugdervaringen op het ‘land’ van mijn vader, waar ik tijdens het plukken zoveel aardbeien at dat ik er een soort uitslag aan over hield. (Oeps…matigheid is één van de deugden die ik me nog steeds niet helemaal eigen heb gemaakt, geloof ik J ) Ook de plek waar ik het radijszaad zo uitbundig had gezaaid dat  er een wildernis van rode bolletjes opkwam en waar ik van rode aalbessen en kruisbessen ging houden.

Update 2016: er zullen geen verdere links volgen. Rechts op de hoofdpagina kan je de tag 'in de tuin' vinden. Als je daar op klikt dan krijg je alle berichten die onder dit label staan, te zien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten