KennismakenHallo, leuk dat je er bent! Welkom op mijn blog. Ik zal me even voorstellen. Ik noem mijzelf hier ‘Anne of G.’ Dat is een afkorting van mijn voornaam en de G. is als in ‘Anne of Green Gables’ (mijn jeugdheldin) maar in mijn geval is de ‘G’ de 
eerste letter van het dorp waar ik nu woon. 
 

Anne with an "e" please!


Anne of Green Gables... 

Ik ben…
 • net 30 geworden - je begrijpt dit blijft zo staan tot ik 39 wordt (DV)
 • gered door de Liefde van mijn leven: Jezus Christus. Levend van genade.
 • al jong getrouwd en nog elke dag dankbaar met mijn man, Mr. E.
 • een trotse en dankbare mamma van een lieve zoon, die ons in 2013 in Zuid-Afrika is toevertrouwd.
 • afkomstig uit een dorp, heb 11 jaar in de stad gewoond, gespeeld met het idee om echt super landelijk te gaan wonen in het Noorden van het land en uiteindelijk een woning gekocht middenin een naburig dorp.
 • pas verhuisd. Bezig aan het wennen en genieten van het leven in een klein dorp van 2400 inwoners, achter de dijk, tussen de weilanden.
 • Opgeleid als journalist en leerkracht, nu heel tevreden met de tijd die ik heb om als thuismoeder mijn werk thuis te doen (en lichtelijk allergisch voor de vraag: werk jij niet? àwaarop ik steevast antwoord, niet buiten het huis momenteel, nee… ;-) 

Onderwerpen waar ik mij mee bezig houdt, waarin ik leer en (hopelijk ook) groei en waarover ik blog zijn:

 1. Draadjes en stofjes: naaien kleine quilts maken, haken en andere projectjes met textiel.
 2. Homemaking: inrichten en decoreren van ons huis, huishouden.
 3. Met eigen handen: DIY projecten, ofwel zelf maak projecten, heeft soms overlap met homemaking omdat het vaak decoratieve projectjes zijn voor de inrichting van het huis. Maar soms ook producten als wasmiddel en verzorgingsproducten.
 4. Op het vuur: bakken en koken, vriezerkoken, budget-koken. Omdat er bijna elke dag wel gekookt of gebakken wordt, komt dit nogal eens terug als onderwerp.
 5. Dochter van de Koning: van alles over modest fashion, kleding waarmee je als dochter van de Koning je zelf recht mee doet. Mooie, bedekkende kleding die niet te onthullend is. Mijn persoonlijke favoriet is de ‘enkellange zwierige rok’.
 6. Pareltjes: over alles wat het leven net die extra glans geeft. Als het lichaam gevoed en gekleed is, dan ontstaat er ruimte voor cultuur, kunst, boeken, geschiedenis, muziek. Geschiedenis en kunst zijn echte ‘vonkendragers’ voor mij.
 7. In de tuin: over mijn eerste stappen op het gebied van (moes)tuinieren en alles wat daarom heen komt kijken aan bewaarmethoden als inmaken, invriezen enzovoorts. Het plan is om dit jaar in ieder geval een strook moestuin aan huis te maken. Ook hebben we kippen en een kat (die goed samen gaan :-) )
 8. Huwelijk, geloof, opvoeding: Deuteronomium 11: 19 en de teksten daaromheen, zijn onze leidraad rondom de opvoeding. Maar vóór alles wat opvoeding betreft is een goede huwelijksband belangrijk.
Ik blog omdat…
 • Ik niet anders kan, ik heb die drang tot schrijven en kan het maar niet van me afschudden!
 • Ik graag ideeën uitwissel: ik blog over wat ik doe of geleerd heb met het oog op een leuk verhaal of om iemand misschien van dienst te zijn met mijn (leer-)ervaringen. Waarop vaak weer reacties komen, waar ik op mijn beurt weer veel van leer.
 • Om elkaar op te bouwen in Christus. Ik vind het contact met zusters en broeders die er naar streven God met hun leven te eren en die van Hem houden en weten dat ze door Hem geliefd zijn, zoóóó waardevol! Plus, mensen durven soms meer te schrijven dan te ‘zeggen’ (in het echte leven). Voor introverte mensen bijv. is het blogwereldje soms een uitkomst. Er gaan meer deuren open dan voordien mogelijk was.
 • ik via mijn blog mijn horizon verbreed, ik heb contacten opgedaan door heel Nederland, maar ook in Italië of Amerika. Soms eenmalig, soms langdurig. Ik wilde altijd al veel reizen, ben geïnteresseerd in andere culturen en leefwijzen, dus deze ‘manier van reizen en contact maken’ vind ik ook bijzonder waardevol!
 • Ik het zo leuk vind dat het blog gelezen wordt door mensen die daar zelf voor kiezen, waardoor ik behoorlijk ‘vrij’ kan schrijven. Ik hoef niet bang te zijn dat ik mensen met mijn mening of onderwerpkeuze vermoei of irriteer, want het is je eigen keuze om hier te komen of te gaan J Het is een veilig, zeker plekje als schrijfster.
Maar....

Anne of G. is niet mijn complete persoon. Ik worstel er altijd mee tot in hoeverre ik mij kan ‘geven’ op mijn blog. Natuurlijk leer je mij niet echt helemaal kennen via de computer alleen. Dat is ook niet de bedoeling. Ik blog vooral over dingen waar ik blij van wordt. Dat betekent niet dat ik ook niet behoorlijk ondankbaar, zondig en ontevreden kan zijn. Ik kies er echter voor om dit meestal te laten overstemmen door dankbaarheid, mooie en inspirerende berichten. Het positieve voeden, zeg maar...

Okee, that’s me – als blogger- in een notendop. Ik ben een behoorlijke generalist…vind veel leuk, interesseer me in veel onderwerpen, weet van veel een beetje… en leer graag nieuwe dingen. Leuk dat je hier een bezoekje brengt en veel plezier met rondstruinen, kijken en lezen. 

Hartelijke groeten,

Anne of G.

5 opmerkingen:

 1. Hoi Anne of G,
  Ik volg al heel lang je blog en vind het erg leuk en inspirerend om je verhalen te lezen en de mooie plaatjes en foto's te zien!
  Ik heb een praktische vraag ;-) Wij wonen namelijk in de nieuwbouw (hoekhuis) en zijn bezig met een nieuwe tuin. We willen graag een kippenhokje voor 2 kippen. Nu hoorden we van iemand dat dat niet verstandig is dicht bij je huis, omdat het snel gaat stinken als de kippen niet genoeg ruimte hebben. Toen moest ik denken aan jullie vorige huis waar jullie zelfs op het balkon kippen hielden! Wat zijn jullie ervaringen daarmee en heb je nog tips en tricks? Ik hoor het graag :)
  Groetjes Marieke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Marieke,

  Leuk dat je het blog volgt!

  Onze vorige kippen hielden we op een patio met gat in de schutting en uitloop naar de gang tussen ons huis en het huis van de buren. Dat was erg ingesloten en het stonk op warme dagen wel een beetje, moet ik eerlijk zijn. (Op ons plaatsje van nog geen 3x3 m)

  Op dit moment bewonen wij ook een hoekhuis. Ons kippenhok staat op 2,5 meter van het huis. We hebben krielkippen. Nu zo'n 4 en wellicht ruimte voor 6. Een degelijk hok wat je gemakkelijk kan schoonmaken. Geen last van stank verder.

  Tips (waar begin ik? haha):

  Belangrijk is om uit te zoeken op internet hoeveel ruimte je kippen nodig hebben.

  Krielkippen leggen eieren die circa de helft kleiner zijn dan gewone eieren. Die vd Wyandotte zitten er tussenin. De dooiers zijn groter en geler, erg lekker.

  Onze beste ervaring is kopen bij een dierenhandel. De kippen die we via MP kochten hadden het niet zo best bij de fokker, maar misschien dat het bij andere fokkers wel beter is. Bij de dierenhandel zijn de dieren in ieder geval goed behandeld, geringd en kunnen ze je van goed advies voorzien. Ook m.b.t. welke dieren je bij elkaar kan plaatsen (jong en oud etc. gaat niet zomaar bij elkaar).
  Als je in mijn omgeving woont, zou ik Hogendoorn aanraden. (Stolwijk)

  O ja, even met de buren overleggen is ook fijn. Hebben ze er wat moeite mee en je wilt het toch erg graag dan kan je overwegen en meedelen dat je geen haan neemt. Of dat je elke nacht het nachthok dicht doet zodat je haan niet van het daglicht wakker wordt (en elke ochtend dus zelf het hok op een acceptabele tijd openen). En af en toe een doosje eitjes brengen is ook leuk :-)

  Trouwens, ik heb één keer drie kipjes gehad via Marktplaats en die stonken ongelovelijk. Ik weet niet hoe dat kan, maar je rook het meteen als je ze vasthield. Die lucht hebben ze maanden om zich heen gehad. De andere kippen hadden dat niet. Geen idee hoe het kan, maar vertrouw op je eigen instinct: vind je de kippen direct al stinken als je ze vast hebt of dichtbij ze staat dan weet je genoeg.

  Goed voer met iets dierlijks er in (vlo kreeftjes) of los vlo kreeftjes of gedroogde meelwormen bijvoeren, doet wonderen voor de gezondheid van je kipjes. Vind je dat toch te duur, doe het dan alleen in de rui periode. Dan hebben ze het echt nodig, anders kunnen ze in een vervroegde rui gaan waarbij ze zoveel veren verliezen dat ze half kaal rondlopen (ik spreek uit ervaring helaas).

  Geniet van je kipjes, bekijk ze af en toe even op luis. Kijk wat je belangrijk vind in een kip: hand tamheid, fel karakter om voor zichzelf op te komen, etc. En geniet er daarna van. Elke kip heeft zijn/ haar eigen karaktertje, je zult het snel genoeg ontdekken. Ook al zijn ze van hetzelfde ras.

  Nog eentje dan over veiligheid: voor katten e.d. is een hoge omheining gewenst. Als de bovenkant beloopbaar is zou ik het hok ook van bovenaf afsluiten met gaas. Wij hebben een kastanjepalenhek. Over die punten kan een kat echt niet lopen. Wel hebben we regelmatig bezoek van Turkse tortelduifjes :-)

  Succes ermee! Ben benieuwd of jullie het gaan doen! (zou leuk zijn om hier te horen.)

  Groetjes,

  Anne of G.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. PS. Er zijn over het algemeen maar weinig dierenartsen te vinden die ook veel van kippen weten. Bij ziekte e.d. raadpleegden wij vooral internet en de dierenhandel. Vooral die laatste wist ons steeds van zeer goed advies te voorzien. Ook als het tegen hun commerciele belangen inging (heb wel eens gratis een pipetje met medicijnen erbij gehad of het advies om nog even geen extra kippen erbij te kopen).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Anne,

  Dank voor je uitgebreide reactie! Ik ga ermee aan de slag en laat het nog wel weten :)

  Groetjes Marieke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Anne (naamgenoot volgens mij :))

  Ik volg je blog al een enorme tijd, maar ben nooit zo van het reageren; toch eens verandering in brengen ;)
  Ik heb nog geen 'contactknop' kunnen ontdekken, klopt dat? Zou je openstaan voor een mail met (van mijn kant) wat vragen over adoptie uit ZA?

  BeantwoordenVerwijderen