Pareltjes


Over alles wat het leven net een extra glans geeft. Als het lichaam gevoed en gekleed is, dan ontstaat er ruimte voor cultuur, kunst, boeken, geschiedenis, muziek. Geschiedenis en kunst zijn echte ‘vonkendragers’ voor mij. In een museum of tijdens het kijken van een BBC documentaire over een bijzonder, voor mij niet al te bekend onderwerp uit de geschiedenis, kan er opeens een soort vonk overslaan. Het is onmogelijk te omschrijven hoe dat voelt. Iets met blij zijn, heel geinspireerd, gretig om er nog meer van te weten en het gevoel vast te houden. Je hebt er geen grip op en na een tijdje is het weer weg, maar ook al is het niet blijvend, het is toch geweldig als een onderwerp, voorwerp of verhaal je zo kan raken. (Wat je bij veel mensen ook bij muziek hoort) Ik blogde hier tot op heden wat minder over. Misschien in de toekomst meer, wie weet!

Blogberichten over cultuur/ kunst/ boeken/ geschiedenis/ muziek/etc. :* 7 dingen die ik kan leren van Anne Shirley: http://anneofg.blogspot.nl/2015/03/7-dingen-die-ik-kan-leren-van-anne.html

Anne's dotted swiss blouse was worn when she went to apologize yet again to Rachel Lynde.Update 2016: er zullen geen verdere links volgen. Rechts op de hoofdpagina kan je de tag 'pareltjes' vinden. Als je daar op klikt dan krijg je alle berichten die onder dit label staan, te zien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten